Uitnodiging Algemene Ledendag Orde van den Prince 2017 - Leuven


Beste Prince-Lid, Op 28 en 29 oktober vindt de jaarlijkse Algemene Ledendag van de Orde van den Prince plaats in Leuven. Leden van het honderdtal Prince afdelingen uit Vlaanderen, Nederland en het buitenland komen dan samen. Het is een unieke gelegenheid om eens met Leden van andere afdelingen van gedachten te wisselen. Leuven kent een lange traditie als universiteitsstad en herdenkt dit jaar de stichting van het Collegium Trilingue, nu 500 jaar geleden door onder andere Erasmus. Het thema van deze Algemene Ledendag is daarom:

Een universiteitsstad toen en nu 500 jaar Collegium Trilingue (1517-2017)

Als Orde van den Prince zijn we onze universiteiten natuurlijk genegen: zij zijn de speerpunten van onze Nederlandse taal en cultuur. De academische zitting biedt wat inzichten in het universitaire leven van 500 jaar geleden, maar ook perspectieven op wat een universiteit kan betekenen in onze samenleving vandaag. Detailinformatie over het programma vindt u hier: http://algemeneledendag2017ovdp.be/ We denken u een interessante academische zitting te kunnen aanbieden, naast een gevarieerd programma met fijne en lekkere momenten. De meeste programma-opties zijn nog beschikbaar. De Algemene Ledendag wordt georganiseerd door de afdelingen van het Gewest Brabant-Oost (Aarschot, Diest, Keerbergen, Kortenberg, Leuven, Leuven-Arenberg, Tervuren, Tienen). Zij heten u hartelijk welkom in Leuven en hopen u daar talrijk te mogen begroeten.

#CollegiumTrilingue #Leuven #Erasmus