Soirée Lamot - lezingen over Busleyden


Aansluitend op het Thomas More jaar, op de onderwerpen die aan bod zullen komen op de Algemene Ledendag, aan bod kwamen in het recente Prince-magazine en ongetwijfeld de achtergrond zullen vormen van onze vergadering in november, wou ik jullie aandacht vestigen op een aantal lezingen in 'de Lamot'. De lezing van Jan Papy die het best aansluit bij dit alles is jammer genoeg (voor jullie) reeds voorbij (de website was er toen nog niet!), maar

op 28/9 spreekt Hilde de Ridder-Symoens over 'Busleyden en de Europese universiteiten tijdens de Renaissance',

op 12/10 spreekt Krista de Jonge over de architectuur van een hofstad,

en op 26/10 spreekt Dirk Sacré over Busleyden en de Latijnse literatuur van zijn tijd.

De humanist, jurist en mecenas Hiëronymus van Busleyden overleed 500 jaar geleden en krijgt dit jaar speciale aandacht: van zijn universitaire studies tot de oprichting van het Drietalencollege, de postume vervulling van zijn grote droom; van zijn gelegenheidsverzen tot het statige Hof van Busleyden als spil in een humanistisch netwerk.

Meer info op https://muse.mechelen.be/busleyden


26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

   Vlaams-Nederlands Genootschap voor Taal en Cultuur

© Prince Keerbergen 2017