VAN ALLES NIEUW(S) OP ONZE WEBSITE


Vooreerst is er een korte fotoreportage van de Algemene Ledendag in Leuven die doorging op 28 en 29 oktober. Alhoewel Keerbergen behoorde tot de organiserende afdelingen van Brabant-Oost, waren we uiteindelijk slechts met 4 leden vertegenwoordigd (2 van onze ingeschreven leden hebben in extremis omwille van ziekte moeten afzeggen). Dat is eigenlijk geen goed resultaat, ondanks het zeer mooie programma. Iets toch om over na te denken voor de toekomst. Als we in de zomerthuisgesprekken horen dat de leden meer contact willen met andere afdelingen, dan is het toch wel vreemd om deze beperkte belangstelling vast te stellen. Misschien was dit te dichtbij?

Volgend jaar in oktober zal de Algemene Ledendag doorgaan in het Gewest Oost-Nederland rond het thema "Integrale taal voor ons allemaal, zowel Nederlandstaligen als niet-Nederlandstaligen". Benieuwd naar de interesse.

Dan verder, in het kader van de jaarlijkse Boekenbeurs die net is gestart, en op initiatief van Erik Hertog, zijn we gestart met "LEESWIJZER", een interactieve ledenrubriek op onze website over boeken, te vinden onder de hoofdrubriek "forum" van onze website (voorbehouden voor eigen leden). Daar krijgt elk van ons de kans om iets te "posten" over boeken.

Erik heeft alvast de spits afgebeten met een eerste boek. Ga naar de pagina "Forum" en neem er een kijkje.

Je vindt er ook een 'wegwijzer' en een aantal richtlijnen. Hopelijk zijn er nog enkele leden die het aandurven om een boek aan te bevelen.

Nog in het "forum": een rubriek gestart door Erik rond het thema "Collegium Trilingue", dit in het kader van onze volgende vergadering met als gastspreker Joris Tulkens.

En ten slotte ter herinnering: voor wie zich wil voorbereiden op onze volgende vergadering van 10 november is er een uitstekende inleidende tekst van Erik over de spreker Joris Tulkens en zijn recentste boek "Wentelsteen".

.

.


53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

   Vlaams-Nederlands Genootschap voor Taal en Cultuur

© Prince Keerbergen 2017