Herinneringen aan een feestelijke Aspergenacht bij het 50 jarig jubileum van onze afdeling


Op zaterdag 9 juni 2018 vierde onze afdeling haar Gouden Jubileum. Na een boeiende Academische Zitting 'Taal als spiegel van onze samenleving' (beeldverslag zal te vinden zijn in een later nieuwsbericht) volgde een feestelijk diner in de Witte Meren. 'Een feest met een gouden randje'.

Het begon met een proeverij van verschillende voorgerechten in een prachtig decor aan de oevers van het meer. Dan volgde een rijkelijke feestdis, opgeluisterd met verschillende toespraken:

  • Karel Schodts schetste bondig onze geschiedenis, hier en daar doorspekt met ondertussen legendarisch geworden anekdoten uit de beginjaren. Je kan zijn speech hier lezen en/of herbeluisteren.

  • Christoffel Waelkens haalde enkele van zijn oudste herinneringen op als lid van de Orde van den Prince en schetste waarom de vereniging hem tot op vandaag blijft boeien en inspireren.

  • Dan volgde Marketa. Ze had het over haar 20-jarige band met onze afdeling en las een brief voor met gelukwensen van de decaan van de Filosofische Faculteit van de Comenius Universiteit in Bratislava. Ze overhandigde een mooie penning als geschenk. De tekst van de brief kan je hier lezen en/of her-beluisteren.

  • Herman Bosmans vertolkte als lid van het Dagelijks Bestuur van de Orde hoe de afdeling Keerbergen door allerlei bijdragen ook buiten de afdeling een spoor getrokken heeft en nog steeds trekt in de geschiedenis van de vereniging.

  • Tenslotte werd hulde gebracht aan de werkgroep '50 jaar Prince Keerbergen' voor de organisatie van het jubileumfeest: Leen Philips, Hilde Mattelaer, Christophe Van Canneyt, Krista Herdewijn en de voorzitter Pol Bossuyt.

Een fotomontage van het feestelijk diner kan je vinden in het youtube filmpje hieronder.

Veel kijkplezier!


94 keer bekeken0 reacties

   Vlaams-Nederlands Genootschap voor Taal en Cultuur

© Prince Keerbergen 2017