Gespot in PrincEzine...


Heb je de laatste PrincEzine van november 2018 al ingekeken? Deze keer zeker doen. Er is een heel mooi artikel over onze Academische Zitting en over het cahier. Alhoewel het bestuur van onze afdeling aanstuurde op een vermelding van onze jubileumviering, heeft de redacteur van PrincEzine, Elwin Lammers, er op eigen initiatief een zeer lovende tekst aan toegevoegd. Als lid van de afdeling Keerbergen toch iets om fier over te zijn!

Zijn inleiding gaat zo:

Leuven Vlaams, Nederlands in Slowakije en het nut van de Chiro voor nieuwkomers in prachtig cahier

Taal als spiegel van onze samenleving. Dat was het thema tijdens de academische zitting die de afdeling Keerbergen aan het begin van de zomer organiseerde naar aanleiding van haar vijftigjarig bestaan. De afdeling bundelde verslagen van de speeches en het panelgesprek in een mooi gelayout cahier. Wat was de betekenis van Leuven Vlaams? Waarom willen Slowaakse studenten Nederlands leren? Wat had een Syrisch-Palestijnse vluchteling aan de Chiro na aankomst in Vlaanderen?

Wij wilden u dit pareltje niet onthouden en plukten wat citaten uit het cahier om u te prikkelen ernaar door te klikken.

Lees het hele artikel in PrincEzine door hier te klikken.

#LouisVos #50jaar #MarketaStefkova #MajdKhalifeh #AcademischeZitting #cahier

39 weergaven0 opmerkingen