Fotoverslag vergadering van 6 dec 2019 - Jan Smets in het Provinciehuis te Leuven


Hierbij een link naar een

digitaal fotoalbum,

als reportage van onze decemberactiviteit: een gesprek met Jan Smets, ere-gouverneur van de Nationale Bank. Het gesprek vond plaats in de Raadzaal van het Provinciehuis te Leuven. Interviewer was ons medelid Christophe Van Canneyt.

We waren in totaal met 71 deelnemers waarvan 21 gasten uit diverse afdelingen van het Gewest Brabant-Oost. Ook aanwezig de 2 studentes Neerlandistiek uit Bratislava die momenteel in België verblijven in het kader van hun opleiding.

Het gesprek was opgedeeld in 5 thema's of "coupletten":

  1. De invoering van de euro

  2. De nulrente

  3. De staatsschuld en de begroting

  4. Structurele groei

  5. Economie en het goede leven

Als voorprogramma was er een bezoek aan het Provinciehuis. We werden verwelkomd door gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeester van Keerbergen. Ze lichtte ons toe over het belang en de werking van de Provincieraad. Nadien nam Marc Schellens, onthaalconsulent bij het Provinciehuis, ons mee voor een wandeling in het opmerkelijke gebouw met zijn vele kunstwerken, waaronder het beroemde gele balkon.

Voor onze gebruikelijke coda was Fons De Vadder aan de beurt. Hij sprak over goed gebruik van tijd, "Neem de tijd...". Zie op onze codepagina om zijn bijdrage te herlezen.

En bij afsluiting kregen alle deelnemers van de Sint een ambachtelijk vervaardigde speculaas.

Ondertussen laat Karel weten dat alles in orde is met Lieve. Na enkele onderzoeken in het H. Hartziekenhuis konden ze naar huis. Een bloeddrukval door een samenloop van omstandigheden lag aan de basis.

Nogmaals van harte dank voor jullie aanwezigheid. We hopen dat jullie er ook van genoten hebben.

Het voltallige bestuur: Karel, Koen, Pol, Jo en Jan

#JanSmets #economie #Provinciehuis #Leuven