Gedicht van de maand | APRILIk koos dit gedicht omdat het jammer genoeg weer actueel is. Met heel eenvoudige woorden laat van Lieshout ons nadenken over een zwaar en complex thema.

De Britse schrijver Aidan Chambers zei over van Lieshout dat hij een schrijver van wereldklasse was en dat hij, als hij in het Engels zou schrijven, erkend zou zijn als één van de grootste schrijvers....


Ted van Lieshout werd op 21 december 1955 geboren in Eindhoven. Hij is dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. In 2009 ontving hij de staatsprijs voor jeugdliteratuur, de Theo Thijssen-prijs, die eens in de drie jaar wordt uitgereikt. Daarnaast kreeg hij onder meer de Duitse Jeugdliteratuurprijs en de Zilveren Zoen voor zijn jongerenroman Gebr., de Gouden Griffel voor zijn dichtbundel Begin een torentje van niks en de Nienke van Hichtum-prijs voor Zeer kleine liefde. Ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig dichterschap verschenen in 2009 zijn verzamelde gedichten onder de titel Hou van mij in een anderhalve kilo zwaar boek, goed voor talloze Zilveren Griffels.

Gedurende meer dan twintig jaar schreef Van Lieshout voor televisieprogramma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis. Tegenwoordig geeft hij lezingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals kinderen & kunst, poëzie en leesbevordering.

(fotocredit: CC BY 3.0, zelfportret, via Wikimedia Commons)Gedicht van de maand gekozen door Greet Jacobs.


33 weergaven0 opmerkingen