Het KUNSTUUR - Vlaamse schilderkunst op een bijzondere wijze gebracht...

Tip voor een regenachtige dag (en redelijk corona-veilig). Het Kunstuur stelt 32 topwerken tentoon uit de periode 1887 - 1938. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.

Een bezoek aan Het Kunstuur is een unieke beleving en duurt exact één uur. Om de 20 minuten kunnen maximaal 8 bezoekers -dus op veilige afstand van elkaar- genieten van een intimistische beleving. De kunstwerken worden één voor één belicht. Via een koptelefoon hoor je muziek en verhalen en word je begeleid van zaaltje naar zaaltje. Er staan overal losse stoeltjes. De vertellers zijn bekende en minder bekende Vlamingen en worden naast het kunstwerk geprojecteerd. Ze vertellen over hun band met het kunstwerk of de kunstenaar. In de kapel vertelt acteur Jo De Meyere de levensverhalen van de kunstenaars.


Bekijk dit kort filmfragment om de sfeer te proeven en reserveer via de website een tijdslot voor een bezoek. Het zal je niet teleurstellen. Nog te bekijken tot 30 september 2020. https://hetkunstuur.com/mechelen


60 weergaven0 opmerkingen