Poëzieweek 2021 en Simone de Beauvoir

Bijgewerkt op: 26 jan. 2021

Beste Prince-vrienden,


Twee berichtjes voor jullie vandaag.


1/ Poëzie

Graag wil ik jullie via deze weg attent maken op de Poëzieweek 2021, die loopt van 28 januari tot 3 februari. Het thema van deze negende uitgave is

SAMEN - Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen.

Meer toepasselijk kan het dit jaar niet zijn. Hoe opgesloten we ons soms kunnen voelen in onze bubbel, toch is er samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven zoals deze.


Donderdag 28 januari is het Gedichtendag, de start van Poëzieweek!


En op woensdag 27 januari om 19u, live vanuit de Arenberg: SAMEN AL T’HOPE. 14 dichters lezen live voor en hun optredens worden afgewisseld met 16 dichters die een videoboodschap brengen. Gratis te volgen via Spotlight, en op de Facebookpagina’s van Poëzieweek, Arenberg en Poëziecentrum.


Bekijk alle initiatieven (178 reeds in Vlaanderen en Nederland!) op de website van Poëzieweek

 

2/ Simone de Beauvoir

Tegelijk wil ik jullie herinneren aan het bestaan van een "forum" op onze website Princekeerbergen.net. Op dit forum kan ieder lid van onze afdeling (weliswaar na inloggen met paswoord) zelf een bijdrage posten onder één van de rubrieken. Of je kan er gewoon gaan kijken wat andere leden reeds geschreven hebben. Misschien krijg je ook zin en inspiratie?


Vandaag verscheen in de rubriek 'Leeswijzer' een mooie bijdrage van onze voorzitter over het boek De Onafscheidelijken / Les Inséparables, een postuum uitgegeven novelle van Simone de Beauvoir. Net zoals voor Karel zal dit boek voor velen herinneringen oproepen aan de golden sixties...


Met beste Prince-groeten,

Jan