Terugblik op onze 7e ZOOM-vergadering van 5 mei 2021, met Björn Soenens rechtstreeks vanuit de VS

Bijgewerkt op: 7 mei 2021


In onze 7e zoom-vergadering maakten we een rechtstreekse verbinding met Björn Soenens vanuit NYC. In een exclusief vraag-en-antwoordgesprek gaf hij ons een actueel beeld van de VS na de verkiezingen.


Björn Soenens verblijft ondertussen al 4 jaar in de VS als vrt-correspondent. Hij volgt er de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. In april 2020, nog voor de presidentsverkiezingen, verscheen zijn boek 'De lengte van een oceaan'. Daarin vertelt hij vooral over 'de mens' in Amerika. Geen academische beschouwingen, maar verhalen van ontmoetingen, over het leven van elke dag van de modale Amerikaan. Een toonbeeld van 'constructieve journalistiek' waarmee hij toch wel een heel ander beeld schetst van het Amerika dat we kennen vanuit de grote media.


Dit was onze agenda van de avond:

  • ​start om 19.45 start met een vijfminutenspeech door Greet Jacobs, lid van onze afdeling

  • van 20.00 tot 21.30 in een rechtstreekse verbinding met Björn Soenens voor een vraag-en-antwoordsessie gemodereerd door 7 leden van onze afdeling

  • 21.30 huishoudelijke mededelingen en aansluitend een coda als afsluiter door Fons De Vadder, lid van onze afdeling.

  • vanaf 22.00 mogelijkheid tot napraten in kleinere break-out kamers


____

Opnieuw sneuvelde ons record qua aantal deelnemers94 aanmeldingen en uiteindelijk 91 schermen aanwezig + de spreker. Inclusief de partners schatten we het aantal deelnemers op 125 uit 7 landen (BE, NL, DE, UK, FR, LU, SK, US)