top of page

FEESTELIJKE ASPERGENACHT
in de Witte Meren te Keerbergen


samen met afdeling Meise
en een afvaardiging van afdeling Kortrijk


Tegelijk plechtige installatie van nieuwe leden
en tafelrede van Miet Ooms, Tot in de puntjes ...


zaterdag 10 juni 2023, welkom vanaf 19u00

10 juni Aspergnacht

Naar jaarlijkse traditie wordt in Keerbergen het Princejaar afgesloten met een feestelijke Aspergenacht. Deze keer zijn onze vrienden uit de afdelingen Meise en Kortrijk ook uitgenodigd.

 

Naast de charme van een mooie locatie aan de oevers van het meer van Keerbergen en een gastronomisch aspergemenu is er de plechtige installatie van 3 nieuwe leden en een tafelrede van Miet Ooms over leestekens: Tot in de puntjes ...

Programma:

 • Welkom vanaf 19u00, met aperitief aan het meer

 • Om 20u00 aan tafel en voorgerecht

 • Installatieplechtigheid door Gewestpresident Ruud Hendrickx

 • Hoofdgerecht

 • Tafelrede, Miet Ooms

 • Dessertenbuffet

 • Coda, afdeling Meise

 • Napraten

P1270324.JPG

Lezing Miet Ooms, Tot in de puntjes ...

Foto Ilse Fimmers 

Elk leesteken heeft zijn eigen unieke verhaal dat verklaart waarom en hoe we leestekens gebruiken. Zonder leestekens worden teksten moeilijk leesbaar. Ze blazen zuurstof in de tekst en zorgen voor structuur. En dan zijn er nog de ‘nieuwelingen’ onder de leestekens, zoals de # en de @.

 

Miet Ooms vindt leestekens leuk speelgoed. Met veel humor en zelfrelativering legt ze haarfijn uit hoe je leestekens perfect naar je hand zet. De plezierige weetjes en anekdotes krijg je er zomaar bij geserveerd.

 

Miet Ooms, Princelid in de afdeling Leuven-Arenberg, is vertaler (van Engels en Duits naar (Belgisch-)Nederlands), columnist, spreker en publicist. Ze werkte mee aan het Woordenboek van de Brabantse Dialecten en was leraar Nederlands en Duits in het secundair onderwijs. Nu is ze freelance taaldocent en taaladviseur. Op haar website www.taalverhalen.be vertelt ze met veel passie over de taalvariatie in het Nederlands. Van haar verschenen volgende boeken: 

 • Buurtaal. Praktische gids voor het Nederlands in België en Nederland, uitgeverij Sterck & De Vreese, 2020

 • Tot in de puntjes … Praktische leestekengids, uitgeverij Sterck & De Vreese, 2022

 • Eerste hulp bij taalkwesties, uitgeverij Van Dale, 2022.

[bron: taalverhalen.be]

Miet Ooms Tot in de puntjes.jpg

Menu:

Aperitief met hapjes, aan het meer

Asperges op zijn Vlaams

Kalfsmedaillon met Keerbergse asperges

Dessertenbuffet & koffiethee

Alle dranken inbegrepen

 
Locatie:
Hostellerie de Witte Meren, Mereldreef 23,  Keerbergen
P1270295_edited.jpg
Asp5.jpg
Kostprijs
 • € 70 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 75 voor partners en gasten

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “10 juni Aspergenacht”

AAN- of AFMELDEN tegen zondagavond 4 juni ten laatste (en graag ook afmelden als je niet kan komen)

Hier de deelnemerslijst

Kunst- en architectuurwandeling
in de Cadix- en Montevideo-wijken

Zaterdag 6 mei 2023, samenkomst Antwerpen CS vertrekhal , 13u50 ten laatste
Een vernieuwde wandeling op 't Eilandje, met spraakmakende architectuur en kunst op straat, tussen de Oude Dokken (MAS) en de Droogdokken (Havenhuis) en in de wijken Cadix en Montevideo. Daar waar de Antwerpse wereldhaven ontstond.
6 mei wandeling Eilandje

In deze vernieuwde wandeling bezoeken we de oude havengebieden in Antwerpen-Noord, gemeenzaam het Eilandje genoemd. Waar in een vroegere wandeling de klemtoom lag op het Park Spoor Noord, gaat alle aandacht nu naar de herbestemming van de wijken Cadix en Montevideo. We ontdekken de transformatie van deze vroegere havenwijken naar riante nieuwe stadswijken en hebben oog voor interessante architectuur en kunst in de openbare ruimte. Een nieuwe stad in ontwikkeling aan de rand van ’t Stad, waar geschiedenis nog overal terug te vinden is.

 
Onder begeleiding van Jan Van Daele.

De wandeling van ongeveer 5 km is opgesplitst in 2 gedeeltes, met koffie/gebak halfweg. Afhankelijk van timing en weer kunnen we nog afsluiten op een terras.

We gaan er met de trein & tram naartoe. Samenkomst in de vertrekhal van het station van Antwerpen om 13u50 ten laatste. Dan sporen we samen met de tram naar 't Eilandje, en stappen uit aan halte Londen

De deelnemers krijgen nog suggesties doorgestuurd van mogelijke treinverbindingen vanuit Mechelen.

Prijs: tramticket H/T + wandeling + draadloos audiosysteem + koffie/gebak (trein NIET inbegrepen)

 • € 20 voor leden en kandidaat-leden

 • € 25 voor partners

 

Graag overschrijven op rekening van de Orde van den Prince Keerbergen, BE43 4319 1500 4101 met vermelding “Eilandje 6 mei 2023". 

30 ma Muziekkapel
Forest

Omwille van het onverwachte overlijden van Bernard de Launoit, CEO en Voorzitter van de Muziekkapel, kan het bezoek niet doorgaan.

Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Music_Chapel_cr_AMS CCBY-SA 3.0 Wikimedia Commons foto Musicchapel.JPG

CC BY-SA 3.0 foto Musicchapel via Wikimedia Commons

Met de bus naar de
Muziekkapel Koningin Elisabeth
Donderdag 30 maart 2023, 10u00 (bus vertrekt om 8u15)
met rondleiding, concert en lunch

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, opgericht op 12 juli 1939 op initiatief van Eugène Ysaÿe, staat voor een hoogstaande opleiding aan uitzonderlijk getalenteerde jongeren in de disciplines piano, viool, cello, altviool, kamermuziek en zang.

Elk jaar verwelkomt de Muziekkapel ongeveer 70 jonge talenten in residentie, zowel uit België als uit het buitenland (hier de lijst van de huidige musici). Voor de financiering steunt de stichting voor 85% op de privésector en voor 15 % op overheidssteun.

De Muziekkapel biedt artiesten in residentie de mogelijkheid om op te treden op het podium doorheen een compleet programma van concerten en recitals in samenwerking met verschillende orkesten, festivals en concertzalen, maar ook dankzij de eigen producties van de Muziekkapel.

Ook de gebouwen van de Muziekkapel hebben hun eigen verhaal. Het originele gebouw van de Muziekkapel dateert uit 1939 (arch. Yvan Renchon) en is een voorbeeld van architectuur in de overgang tussen art deco en modernisme. In 1994 werd het gebouw geklasseerd als monument. In 2015, 75 jaar na de stichting van de Muziekkapel, werd de moderne de Launoit-vleugel ingehuldigd (arch. Olivier Bastin). Er zijn 20 moderne studio’s voor studenten, 2 repetitiestudio’s en 1 concertzaal.

In dit gebouw bereiden onder meer de twaalf finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, cello of viool zich telkens in afzondering voor op de finale. Zij verblijven hier dan een week voorafgaand aan hun optreden en studeren het verplichte finalewerk in. Misschien zag je of hoorde je over de film The Chapel, het verhaal van een jonge pianiste die deelneemt aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Door de isolatie in de Muziekkapel en de stress van de competitie raakt ze de pedalen kwijt. Hier een trailer.

Bekijk hieronder een korte video over de Muziekkapel.

Opnames van concerten in de Muziekkapel kan je bekijken op hun YouTube-kanaal.

Classic Violin_edited.jpg
305121166_409855654622683_802066228517159036_n.png

De Muziekkapel heeft ook een bezoekersrestaurant, Le Chapel, Voor en na elk concert serveren ze een gastronomisch menu met hoofdschotel, dessert en aangepaste dranken. Op 30 maart heeft de chef volgend menu op de kaart: Iberisch pluma met  sjalotsaus, gratin dauphinois, tarte tatin, vanille-ijs bourbon.

Programma:
 • 08:15  Vertrek bus Gemeenteplein Keerbergen 

 • 10:00  Aankomst

 • 10:15  Rondleiding in de Muziekkapel

 • 12:00  Concert

 • 13:00  Lunch in Le Chapel

 • 15:30  Terugrit

 • 17:00  Verwachte aankomst Keerbergen

Locatie:

Muziekkapel Koningin Elisabeth
445 Tervurensesteenweg
1410 Waterloo – België

Voor wie:

Princeleden, kandidaat-leden en partners.

Ook gasten zijn van harte welkom. 

Max. van 40 personen.

Vervoer:

We rijden samen met een touring car die vertrekt op het Gemeenteplein van Keerbergen. Afspraak om 8u00. Bus zal stipt om 8u15 vertrekken. 

 

Inschrijven en deelnamekosten:

​Aan- of afmelden via de knop hieronder, ten laatste tegen vrijdagavond 24 maart

Kostprijs (incl. vervoer, rondleiding, concert, lunch)

 • € 75 per persoon voor Princeleden, partners en gasten

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “30/03/2023 Muziekkapel”

In de ban van Mohammed
Lezing door  Joris Tulkens
vrijdag 3 maart 2023, 19u30
in de Witte Meren te Keerbergen

Praying In Mosque

In oktober 2017 was Joris Tulkens reeds bij ons te gast. Toen sprak hij over zijn boek Wentelsteen en het Collegium Trilingue te Leuven.

 

Joris Tulkens is filosoof-classicus-auteur-lesgever-verteller en ook Prince-lid in de afdeling Diest, zijn thuisstad. Zijn schrijverschap begon met thrillers, maar stilaan kregen historische romans de bovenhand. Vooral de kringen der humanisten tijdens de renaissance interesseren hem: Erasmus, Peter Gielis, Vesalius, Thomas More, Johanna de Waanzinnige, Hiëronymus Busleyden, ... Maar de figuur van zijn stadsgenoot Nicolaes Cleynaerts (1493-1542), een 16-eeuwse humanist en theoloog, heeft hem helemaal in de ban. Na een eerste boek In de ban van Mohammed, uitgegeven bij Manteau in 1993, en een tweede roman Nicolaes Cleynaerts, Christenhond tussen moslims uitgegeven bij het Davidsfonds in 2018, publiceerde hij recent samen met Jan Papy een vervolg: In de ban van Mohammed. Nicolaes Cleynaerts’ brieven uit de Arabische wereld

Tijdens zijn causerie zal hij Cleynaerts’ levensverhaal vertellen en diens avonturen larderen met merkwaardige uittreksels uit zijn brieven. 

Wil je nu al iets meer vernemen over Tulkens' boek, luister dan naar deze podcast bij Pompidou, Klara. 

Joris TulkensIn-de-ban-van-Mohammed.jpg

Jan Papy, Joris Tulkens, In de ban van Mohammed. Nicolaes Cleynaerts’ brieven uit de Arabische wereld,  Uitgeverij Sterck & De Vreese, 2021

3 ma Tulkens
Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Literatuur Vlaanderen
Programma:
 • 19:30  Inloop met receptie

 • 20:00  Maaltijd met hoofdschotel en dessert

 • 21:00  Lezing door Joris Tulkens

 • 21:15  Vragen

 • 22:40  Huishoudelijke mededelingen

 • 22:45  Coda

Locatie:

De Witte Meren, Keerbergen

Kandidaat-leden, partners en gasten zijn eveneens van harte welkom.

Inschrijven en deelnamekosten:

​Aan- of afmelden via de knop hieronder, ten laatste tegen maandagmorgen 27 februari. 

Kostprijs:

 • € 38 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 48 voor partners en gasten

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “3/03/2023 Tulkens”

Image by Martin Katler

Bratislava-debatavond
met lezingen door docenten Marketa Štefko en Benjamin Bossaert
vrijdag 3 februari 2023, 19u30
in de Witte Meren te Keerbergen

3 febr. Bratislava-avond

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomen we opnieuw de docenten van de vakgroep Neerlandistiek van de Comeniusuniversiteit te Bratislava (Slowakije), Marketa Štefková en Benjamin Bossaert (die sinds juni 2022 volwaardig Princelid werd van onze afdeling). Ze komen spreken over hun werk bij de opleiding van vertalers en tolken en over wat vandaag voor hen het allerbelangrijkst is

 • Marketa: Taalbeleid (language policy) toegepast op begrijpelijke taal en genderneutraal taalgebruik

 • Benjamin: didactisch project KEGA (schrijven van handboeken) en een project rond receptie van Nederlandse literatuur in de periode van het socialisme/communisme, in samenwerking met enkele partners uit het voormalige Oostblok onder leiding van Wilken Engelbrecht.

Verder gaan we debatteren over het belang van onze steun aan neerlandici extra muros en wat we als leden van de Princevereniging nog meer of beter zouden kunnen doen.

Bratislava_09.03.2012_12-00-41.JPG
Programma:
 • 19:30  Inloop met receptie

 • 20:00  Maaltijd met hoofdschotel en dessertje

 • 21:00  Lezingen door Marketa Štefková,  en Benjamin Bossaert

 • 21:45  Open debat

 • 22:20  Huishoudelijke mededelingen

 • 22:30  Coda door Benjamin Bossaert

Locatie:

De Witte Meren, Keerbergen

Partners en kandidaat-leden eveneens welkom.

Inschrijven en deelnamekosten:

​Aan- of afmelden via de knop hieronder, ten laatste tegen maandagavond 30 januari. 

Kostprijs:

 • € 38 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 48 voor partners

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “3/02/2023 Bratislava”

Exclusief Nieuwjaarsconcert en -brunch
zondagmorgen 8 januari 2023, 10u30
Kapel van Imeldaziekenhuis

Het nieuwe jaar zetten we feestelijk in met een Nieuwjaarsconcert in de stemmige kapel naast het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

Met dit initiatief steunen we jonge musici die door de voorbije coronacrisis een moeilijke periode achter de rug hebben.

Daarom zijn we heel blij een jong en talentvol vocaal ensemble te kunnen verwelkomen:

het Artesia Vocal Quartet.

Ze brengen een gevarieerd programma van liederen uit bekende opera's, musicals en films.

Kapel van het voormalig sanatorium, nu het Imeldaziekenhuis te Bonheiden, foto Jan Van Daele.jpg
8 jan. Nieuwjaarconcert
Artesia foto's.jpg

Michiel Haspeslaghkoordirigent, stempedagoog en zanger, komt uit een muzikaal gezin waar koorzang centraal staat: hij kon zingen voor hij kon praten. Hij studeerde 'Zang' en 'Koorleiding' aan de LUCA School of Arts, campus Lemmensinstituut te Leuven. Als tenor zingt hij in het Vlaams Radio Koor en ook in professionele ensembles in België, Nederland en Duitsland. Hij is ook dirigent van verschillende koren: Carmina Kamerkoor, gemengd jeugdkoor Clari Cantus, het jongvolwassenenkoor Clari Cantores en Bruxell'A Cappella. 
Hij geeft ook les aan het Lemmensinstituut en fungeert op regelmatige basis als gastdocent aan de 'Landesakademie für die musizierende Jugend' in Baden-Württemberg (Duitsland) en als artistiek leider van verscheidene vocale projecten, o.a. Artesia Vocal Quartet.

Dagmara Dobrowolska studeerde 'Vocal and Acting Performance' aan de 'Academy of Music' in haar geboorteplaats Łódź (Polen) en volgde er ook een musical-opleiding aan de 'Musical School Maciej Pawlowski'. Hiermee kreeg ze  2 hoofdrollen in de musicals Dance of the Vampires en Grease. Ze trad daarna op in het solocircuit met de rol van Eleonora in de opera Prima la musica e poi le parole van A. Salieri, de Kaffeekantate van J.S. Bach en een zeer gesmaakte vertolking van Adele in Die Fledermauss van J. Strauss. In 2017 studeerde ze verder aan LUCA School of Arts, Campus Lemmensinstituut. 

Sinds 2016 is ze als sopraan vast verbonden aan het koor Opera Ballet Vlaanderen en zingt ze in verschillende vocale ensembles en gelegenheidsprojecten. Dagmara is gehuwd met Michiel Haspeslagh en samen hebben ze 2 jonge kinderen.

Mark Ellis Gough is een lyrische bariton uit Mount Brydges, Ontario, Canada. Hij studeerde aan de Don Wright Faculty of Music aan de University of Western Ontario en dan aan de Fontys Hogeskoole voor de Kunsten in Tilburg, Nederland. 
Mark was eerst lid van Opera Lyra Ottawa's Opera Studio, waar hij verschillende rollen vervulde voor hun Education Outreach Program. Hij maakte zijn Europese debuut in de zomer van 2009 als Calchas in La Belle Hélène. In de zomer van 2018 speelde hij Figaro in Le Nozze di Figaro met de Academia Europea Dell'Opera in Italië. Hij was betrokken bij het Calgary Opera Emerging Artist programma waar hij zong in de Canadese première van Moby Dick van Jake Heggie en Benoit zong in La Boheme

Lies Verholle kreeg haar muzikale vooropleiding in de Stedelijke Academies voor Muziek en Woord van Roeselare en Hooglede. Haar muzikale carrière begon als fluitiste, maar al vlug ontdekte ze de passie voor zang. Ze studeerde klassieke zang aan de School of Arts te Gent. Tijdens haar opleiding werkte ze als solo zangeres samen met verschillende Belgische dirigenten en was ze regelmatig te zien op concertpodia. Ze nam deel aan masterclasses zowel in binnen- als buitenland. Binnen het muziektheater werkte ze mee aan verschillende producties met het NTG en met Toneelgroep Maastricht. Sinds 2014 zingt Lies, naast haar werkzaamheden als solo zangeres, regelmatig bij het koor van Opera Ballet Vlaanderen.

Programma:

 

O magnum mysterium – F. Poulenc

Bloemenduet (uit de opera Lakmé) – L. Delibes

Romance – C. Debussy

Quando m'en vo (uit de opera La Bohème) – G. Puccini

Northern Lights – O. Gjeilo

Lied aan de maan (uit de opera Rusalka) – A. Dvorak

 

All I ask of you (uit de musical Phantom of the Opera) – A. L. Webber

To make you feel my love - Adele/Bob Dylan, bewerking: Jetse Bremer

I see the light (uit de Disneyfilm Tangled) – A. Menken

Toreador (uit de opera Carmen) – G. Bizet

I wan'na be like you (uit de Disneyfilm Jungle Book) – bewerking: P. Lawson

Na het concert is er ruimschoots de tijd voor nieuwjaarswensen tijdens een receptie met buffet van broodjes en zoeternijen.

Dit is een 'publiek evenement', open voor Princeleden, hun partners en gasten en voor alle liefhebbers en sympathisanten, mits inschrijven via de website.

Locatie:

Kapel van het Imeldaziekenhuis, naast de hoofdingang. Parkeren op de bezoekersparking.

Deelnamekosten:
 • € 30 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 35 voor partners en gasten

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “8/01/2023 Nieuwjaar”

Inschrijven via de knop hieronder.

Barcelona Opera
Hof van Riemen foto Jan Van Daele kl.jpg

Hof van Riemen, Heist-op-den-Berg, foto Jan Van Daele

Uitzonderlijk op donderdag 1 december 2022 om 19u30

Hof van Riemen, Heist-op-den-Berg

Van Vivaldi tot de eerste sneeuw 
  
Samen eten is olie voor de vriendschap 
(Felix Timmermans)


Voor 2022 de deur achter zich sluit, nodigen we jullie van harte uit op een literair-culinaire avond rond winter - feest - eindejaar
 
Hof van Riemen verwent ons met een savoureuze maaltijd. En wij verwennen jullie met mooie woorden, een vleugje muziek en poëtische klanken.


't Zou fijn zijn mochten we elkaar verrassen met een feestelijk wit knipoogje: een sjaaltje, een speld, een bloem in je haar, een ditje of een datje... 

1 dec. literair-culinaire avond

 

Agenda

 • 19u30: welkom

 • 20u15: aan tafel - driegangendiner met aperitief, aangepaste wijnen en literaire tussengerechten

 • 22u30: einde

Deze activiteit staat open voor leden en kandidaat-leden, partners en genodigden die interesse hebben in onze vereniging.

Kostprijs:

 • € 65 voor leden en kandidaat-leden

 • € 75 voor partners & gasten

Inschrijven via de knop hieronder ten laatste tegen maandagmorgen 28 november. Bij het inschrijven kan je ook aanvinken of je liever met iemand wilt meerijden of als je zitplaatsen ter beschikking hebt.

Na je digitale inschrijving krijg je nog een bevestigingsmail met betalingsinstructies. Hier alvast de gegevens:

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “1/12/2022 Literair-culinaire avond”

 

Hof van Riemen

Orshagenstraat 11, 2220 Heist-op-den-Berg

Een historische hoeve uit begin 14e eeuw, later Hof van Plaisantie, is het oudste burgerlijk gebouw in Heist-op-den-Berg en nu eigendom van het gemeentebestuur als feestlocatie en congrescentrum. Na een grondige renovatie kwam de exploitatie eind 2019 in handen van Huis Van Dijck onder de naam d.riem.

Een mooie brochure over de geschiedenis van de locatie vind je hier

Foto Diest Jan Van Daele 2.jpg

Comt in mijnen hof ...

Literaire wandeling in Diest
onder begeleiding van

Greet Jacobs en Jo Vranckx

zaterdag 8 oktober 2022 om 15u00, diner om 18u30
Start & einde op de Grote Markt te Diest

8 okt. literaire wandeling Diest

Programma

Onze leden Greet Jacobs en Jo Vranckx begeleiden ons opnieuw op een literaire wandeling, ditmaal door de Oranjestad DiestHet wordt een verrassende wandeling met historische knipoogjes, originele weetjes en met mooie en gevarieerde poëzie ...

 • Wat de Sint-Sulpitiuskerk met de Orde van den Prince te maken heeft?

 • Wie een 'pittige' Peerdenpaternoster bad?

 • Wat die twee begijntjes in hunnen hof te vertellen hebben?

 • En wat die troubadour onderweg doet?

Je ontdekt het allemaal tijdens onze wandeling in Diest!

De wandeling start om 15u00 op de Grote Markt aan het hoofdportaal van de St-Sulpitiuskerk.

Om niets van de uitleg te missen wordt een draadloos audiogidssysteem gebruikt. Eventueel kan je je eigen oortjes (met kabel en mini-stekker) meebrengen.

 

Agenda

15u00 Start op de Grote Markt te Diest

16u15 Koffiepauze met taart in taverne De Kapel, Begijnhof

17u00 Verder op stap

18u30 Diner in restaurant Nicky's Catwalk, Grote Markt.

Foto Diest Jan Van Daele 4.jpg
Inschrijven en deelnamekosten
​Inschrijven via de knop hieronder, ten laatste tegen maandagmiddag 3 oktober 12u00
Men kan inschrijven voor alleen de wandeling, alleen het diner of voor allebei.
Menu
Tomatenroomsoep
Hoofdschotel: 3 keuzemogelijkheden:
 • Steak Belgisch 'blauw-wit' bereid in een Josper-oven
 • Gestoomde zalm met preiroomsaus
 • Pasta met zeevruchten
Koffiedessert​

Incl. waters op tafel.

 

Extra drank ter plaatse en individueel te betalen.

Kostprijs

Wandeling + koffiepauze + diner:

 • € 50 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 55 voor partners

Alleen diner:

 • € 40 voor Princeleden en kandidaat-leden

 • € 45 voor partners

Alleen wandeling + koffiepauze:

 • € 15 per persoon

Overschrijven op rekening van

Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101

met vermelding “8 okt Diest”

Car pooling?

Heb je plaatsen vrij of zou je liever meerijden? Duid dat aan in het inschrijfformulier. We sturen je tijdig de lijst van vragers en bieders zodat je zelf kan afspreken.

Parking

Gratis parking Citadel of Boudewijnvest, beiden op 5 min wandelen van de Grote Markt

IMG_7712.jpg
2 sept. harp en dwarsfluit
Vrijdag, 2 september 2022 om 19.30
Start van een nieuw werkjaar met  een tuinconcert
aan de idyllische oevers van de Witte Meren 
Joris Vercruysse, dwarsfluit,
en Ciel Lissens, harp

We starten een nieuw werkjaar met een gezellig samenzijn in de vertrouwde omgeving van hostellerie de Witte Meren in Keerbergen.

Bij goed weer zitten we buiten op het terras of aan het water om het duo Joris Vercruysse en Ciel  Lissens te beluisteren. Ze brengen een gevarieerd programma met betoverende composities van Astor Piazzolla, Frederic Chopin, Georges Bizet, Deborah Henson-Conant, etc.

Vijfminutenspeech wordt gebracht door Karel Van Liempt, coda door Maggie Heremans.

DSC-0122 i.jpg

Harpiste Ciel Lissens begon op jonge leeftijd met harplessen bij de bekende harpiste Hannelore Devaere en vervolledigde haar muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Ze behaalde er haar masterdiploma in 2017.

Ciel Lissens richt zich voornamelijk op klassieke, film-, pop- en folkmuziek. Ze is te horen als solo-artieste en in duo met viool of fluit. 

Ze reist graag en neemt tijdens het reizen haar kleinste harpje mee. Dat harpje heeft maar 22 snaren en in plaats van pedalen zijn er kleppen. Al zijn de mogelijkheden van deze harp beperkt, het geluid is prachtig.

Laat u inspireren door de foto’s, muziek en video’s op haar websitepagina of YouTube-kanaal of Instagrampagina

Joris Vercruysse studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel  en aan het Institut de Musique et de Pédagogie Namur. In 2013 werd hij laureaat van Belfius Classics en in 2013 en 2015 won hij de solistenwedstrijd van het Jong Symfonisch Gent (toen Jemoo).

 

Afkomstig uit West-Vlaanderen, maar nu woonachtig in het Brusselse geeft hij les aan de Academie in St.-Pieters-Woluwe en aan de Hoofdstedelijke Kunstacademie in Brussel.

 

Naast een enthousiaste leraar is hij ook artistiek leider van de 'Kapelconcerten', een reeks klassieke kamermuziekconcerten die doorgaan in zijn geboortestreek (gemeentes Beveren-Leie, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve).

Deze activiteit staat open voor leden, partners, kandidaat-leden en gasten

Agenda:

Welkom vanaf 19.15

20.00   Aan tafel, met woordje van de voorzitter 

20.10   Vijfminutenspeech door Karel Van Liempt

20.15   Hoofdgerecht

21.00   Tuinconcert met Joris Vercruysse en Ciel  Lissens 

22.00   Dessert en koffie

22.45   Huishoudelijke mededelingen

22.50   Coda door Maggie Heremans

Kostprijs:

 • € 45 voor leden en kandidaat-leden / € 55 voor partners & gasten

 • Overschrijven graag vòòr 30 aug 2022 op de afdelingsrekening van de Prince Keerbergen BE43 4319 1500 4101 met vermelding “2/09/2022 Dwarsfluit en harp”

A.u.b. inschrijven voor zondagavond 28 aug en betalen tegen dinsdagavond 30 aug.

 

En voor de leden: betaal tegelijk het lidgeld ;-)  

bottom of page