top of page
Auteur Anneleen Van Offel
Auteur Anneleen Van Offel

vr 01 mrt

|

Hostellerie de Witte Meren

Auteur Anneleen Van Offel

Anneleen Van Offel debuteerde in 2020 met haar roman "Hier is alles veilig". Het boek scoorde meteen. Voor dit boek reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman.

Registratie voor deze activiteit is nu nog gesloten
Zie andere activiteiten

Tijdstip en plaats

01 mrt 2024, 19:30 – 23:00

Hostellerie de Witte Meren, Mereldreef 23, 3140 Keerbergen, Belgium

Meer details

Voor de maartvergadering is auteur Anneleen Van Offel te gast. Ze debuteerde in 2020 met haar roman "Hier is alles veilig". Het boek scoorde meteen. Voor dit boek reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman.

Hilde Hendrickx, lid van onze afdeling Keerbergen, zal tijdens de vergadering het gesprek aangaan met Anneleen Van Offel en polsen naar haar motieven en naar het schrijfproces, want er ging heel wat research aan vooraf.

  • Hoe komt een toenmalige 23-jarige in Israël terecht?
  • Hoe verloopt het schrijfproces, zeker voor een debuutroman?
  • Hoe ontstaat de verhaallijn, waar haal je de personages, wat zijn de literaire thema's, waarom kies je voor een  context van een conflict onder hoogspanning?

Naast het interview hopen we ook op heel wat aandacht en reacties van de leden, want elk lid van de afdeling heeft enkele maanden geleden het boek cadeau gekregen. En met de recente gebeurtenissen in Israël en Gaza zal dit hele verhaal zeker een andere dimensie krijgen.

Anneleen Van Offel (1991) behaalde haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in 2014. Over de ontmoetingen die leidden tot haar debuut, schreef ze in 2015-2016 columns voor het Nederlands-Vlaams cultuurhuis deBuren. In de zomer van 2016 werd ze als aankomend talent geselecteerd voor de schrijfresidentie van Das Mag en voor de Parijsresidentie van deBuren. Ze debuteerde in februari 2020 met Hier is alles veilig bij uitgeverij Lebowski.Verder publiceerde ze verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften en gastcolumns voor De Morgen en De Standaard. Ze is curator van Het Betere Boek in 2021 en redacteur bij Deus Ex Machina. Als Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap, voerde ze van 2019 tot 2022 een collectief jonge kunstenaars aan, nam ze voor drie edities het curatorschap op van het Memento Woordfestival en is ze de bezieler van diverse literaire initiatieven.Kijk hier naar een interview.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Literatuur Vlaanderen / Auteurslezingen.

De bijeenkomst staat open voor alle Princeleden, kandidaat-leden, partners en gasten.  Inschrijven ten laatste tegen zondag 25 februari.

Kostprijs:

  • Princeleden en kandidaat-leden: € 40 pp.
  • Niet-leden (partners en gasten): € 50 pp.

Graag overschrijven op rekening van de Orde van den Prince Keerbergen, BE43 4319 1500 4101 met vermelding “1 maart 2024 Van Offel". 

Share This Event

bottom of page