top of page
Bratislava-avond
Bratislava-avond

vr 09 feb

|

De Witte Meren

Bratislava-avond

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomen we de docenten Neerlandistiek van de Comeniusuniversiteit te Bratislava. Ze brengen verslag over het reilen en zeilen in de vakgroep.

Registratie voor deze activiteit is nu nog gesloten
Zie andere activiteiten

Tijdstip en plaats

09 feb 2024, 19:30 – 23:00

De Witte Meren, Mereldreef 23, 3140 Keerbergen, Belgium

Meer details

Open voor partners en kandidaat-leden.

Inschrijven voor maandag 4 februari. 

Prijs:

  • Princeleden en kandidaat-leden: € 35
  • Niet-leden (partners en gasten): € 45

Graag overschrijven op rekening van de Orde van den Prince Keerbergen, BE43 4319 1500 4101 met vermelding “9 feb 2024 Bratislava". 

Programma

  • Na aperitief, maaltijd en dessert luisteren we naar Marketa Štefková en Benjamin Bossaert. Recent zijn ze gestart met een project waarbij ze drie didactische handboeken willen schrijven voor hun bachelorstudenten, "de basisuitrusting van een neerlandicus in Slowakije".  Hun uitgangspunt is wat een neerlandicus moet kunnen/kennen bij het begin van een studie vertalen en tolken Nederlands. 
  • Aan de hand van praktische voorbeelden uit het handboek willen ze de discussie openstellen: wat vinden jullie dat een modern vertaler/tolk vakexpert neerlandistiek heden ten dage moet kennen? 
  • Ook willen ze stilstaan bij de modernste taaltechnologie en chatGPT,  enerzijds de didactische maatregelen en studentenprotocollen, anderzijds de integratie in de lespraktijk.

Share This Event

bottom of page