top of page
Junivergadering op verplaatsing
Junivergadering op verplaatsing

za 15 jun

|

Plantentuin Meise & Fenikshof Grimbergen

Junivergadering op verplaatsing

Tegenbezoek bij afdeling Meise met bezoek aan de Plantentuin en daarna diner in Fenikshof te Grimbergen. Meer details onderaan.

Registratie voor deze activiteit is nu nog gesloten
Zie andere activiteiten

Tijdstip en plaats

15 jun 2024, 15:30 – 22:30

Plantentuin Meise & Fenikshof Grimbergen, Nieuwelaan 38, 1860 Meise, België

Meer details

In vorig werkjaar hadden wij de afdeling Meise te gast tijdens de Aspergenacht. Nu worden we uitgenodigd om samen met hen het Prince-werkjaar feestelijk af te sluiten. We worden om 15u30 verwacht in de Plantentuin van Meise voor een rondleiding. Daarna volgt een receptie en diner in het Fenikshof te Grimbergen. Bij het inschrijven kan je kiezen voor het hele programma of enkel voor receptie en diner

  • De Plantentuin van Meise is een botanische tuin van wereldformaat! Met de gidsen wandelen we vol verwondering in dit historisch domein van 92 ha groot, met 20.000 soorten planten, bomen en bloemen vanuit de hele wereld. In het Plantenpaleis (het 1 ha grote serrecomplex) ervaren we de verbluffende diversiteit van het plantenrijk tussen de reuzenwaterlelies, vleesetende planten, cactussen, orchideeën, palmen … We komen tot rust in het prachtige Engels landschapspark met magnolia’s, pioenen, rododendrons, hortensia’s en esdoorns.
  • Na de rondleiding is er aperitief en feestelijk diner in het Fenikshof te Grimbergen, een gerenommeerd restuarant in de schaduw van de basiliek en abdij.  De feniks van Grimbergen verwijst naar de verschillende branden die de abdij en de basiliek geteisterd hebben. maar telkens weer herrezen ze. Vandaar het wapenschild van de abdij en de brouwerij: ‘Ardet nec consumitur’,  ‘Brandt, maar vergaat niet’.

Programma:

15u30   Verzamelen aan de ingang van de Plantentuin, Nieuwelaan 38, Meise

16u00   Start van het bezoek onder leiding van de gidsen

17u30   Einde van het bezoek en verplaatsing naar Fenikshof - Bar & Restaurant Abdijstraat 20 - 1850 Grimbergen

18u00   Onthaal en aperitief in het Fenikshof

19u00   Gezamenlijk feestelijk diner met gelegenheidstoespraken en voordracht door leden van beide afdelingen

Open voor partners en kandidaat-leden. 

Prijs (de afdelingskas sponsort deze activiteit met de winst van dit werkjaar):

  • voor bezoek met rondleiding, receptie  en all-in diner: Princeleden € 75 pp / Partners: € 85 pp
  • voor alleen receptie en all-in diner: Princeleden € 60 pp / Partners: € 70 pp

Inschrijven via de website ten laatste tegen 7 juni en overschrijven op rekening van de Orde van den Prince Keerbergen, BE43 4319 1500 4101 met vermelding “juni 2024 Meise". 

We gaan carpoolen om er naartoe te gaan. In het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je plaatsen over hebt, dan wel of je liever meerijdt. Enkele dagen voor het vertrek stemmen we verder af wie met wie meerijdt. Meerijders betalen aan de chauffeur hun vervoersbijdrage. De totale afstand bedraagt ongeveer 80km H/T = ~€35 kost, dus een chauffeursbijdrage van € 10 per meerijdende persoon lijkt correct.

Parking aan de plantentuin in Meise. Openbare parking aan het Fenikshof, achter de sterrenwacht.

Share This Event

bottom of page