top of page
Zaterdag 6 mei 2023, kunst- en architectuurwandeling, Cadix- en Montevideo-wijken
Zaterdag 6 mei 2023, kunst- en architectuurwandeling, Cadix- en Montevideo-wijken

za 06 mei

|

Antwerpen

Zaterdag 6 mei 2023, kunst- en architectuurwandeling, Cadix- en Montevideo-wijken

Een vernieuwde wandeling op 't Eilandje, tussen de Oude Dokken (MAS) en de Droogdokken (Havenhuis), met spraakmakende architectuur en kunst op straat in de wijken Cadix en Montevideo, daar waar de Antwerpse wereldhaven ontstond.

Registratie voor deze activiteit is nu gesloten
Zie andere activiteiten

Tijdstip en plaats

06 mei 2023, 13:50 – 18:20

Antwerpen, 69,, Pelikaanstraat 59, 2018 Antwerpen, België

Meer details

In deze vernieuwde wandeling bezoeken we de oude havengebieden in Antwerpen-Noord, gemeenzaam het Eilandje genoemd. Waar in een vroegere wandeling de klemtoom lag op het Park Spoor Noord, gaat alle aandacht nu naar de herbestemming van de wijken Cadix en Montevideo. We ontdekken de transformatie van deze vroegere havenwijken naar riante nieuwe stadswijken en hebben oog voor interessante architectuur en kunst in de openbare ruimte. Een nieuwe stad in ontwikkeling aan de rand van ’t Stad, waar de geschiedenis nog overal terug te vinden is. 

Onder begeleiding van Jan Van Daele.

De wandeling van ongeveer 5 km is opgesplitst in 2 gedeeltes, met koffie/gebak halfweg. Afhankelijk van timing en weer kunnen we nog afsluiten op een terras.

We gaan er met de trein & tram naartoe. Samenkomst in de vertrekhal van het station van Antwerpen om ten laatste 13u50. Dan rijden we samen met de tram naar 'Eilandje', en stappen af aan halte Londen. 

Prijs: tramticket H/T + wandeling + draadloos audiosysteem + koffie/gebak (trein NIET inbegrepen)

  • € 20 voor leden en kandidaat-leden
  • € 25 voor partners

Graag overschrijven op rekening van de Orde van den Prince Keerbergen, BE43 4319 1500 4101 met vermelding “Eilandje 6 mei 2023". 

Share This Event

bottom of page